Лековито изворче в Северозапада ни спасява от болести! (Родни звезди са намерили лек там)

0
970

Лечебна изворче лекува куп болести

Лечебното изворче се справя успешно с много заболявания, а дори не променя вкуса си след определено време. Водата минава през златна жила, затова е еднаква на вкус, макар и след продължително стоене. Според легендата златото е 234-каратово, но опитите на иманярите да го намерят винаги се е увенчавала със загуба. Целебното кладенче се намира на северозапад, в Монтанска област, до град Берковица, в село Балювица. За чудодейната му сила има куп доказателства. Водата от малкия извор цери очни заболявания, стомашно-чревни неразположения и болести на нервната система.

За лечебното аязмо има купища истории, както и писмени доказателства. До лековитото кладенче се стига по една доста криволичеща пътечка, като преди изворчето има дървено мостче. Изворчето е там от векове, но при последното земетресение на Вранча през 1977 година било затрупано. Според местните впоследствие отломките сами са се разместили и водата е бликнала сама, без човешка намеса.

Лековито изворче ни спасява от тежки болести
Лековито изворче ни спасява от тежки болести

През лятото на 2005 година лековитото изворче е възстановено напълно. Интересното е, че в кметството има издаден сертификат, че то наистина лекува тези заболявания. В него се чете, че водата категорично изцерява и съдържа магнезий.

Освен гореспоменатите лечебни свойства и кои болести лекува, носи и естетически ефект. Всеки, който страда от пърхот и петна по кожата, с тази вода също получава лек против тях. Хиляди са излекувалите се, след като са пили от чудодейната течност на лековитото кладенче в село Балювица. Местни твърдят, че от водите му са намерили лек някои родни звезди от хайлайфа.



От признателните миряни има икони на Исус Христос и Богородица, които са постени на скалите над кладенчето. В знак на признателност е съградена и мраморна плоча, на която е изписано „Лековито изворче”.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.