Управляващите нанесоха жесток удар по Слави Трифонов

1
298

Шоуменът срещна товарния влак в лицето на управляващите

Слави Трифонов срещна товарния влак в лицето на управляващите.

Слави Трифонов
Шоуменът срещна товарния влак в лицето на управляващите

Управляващите се възпротивиха срещу референдума, който Слави Трифонов и екипът му предложиха да се проведе наесен заедно с президентските избори.

Парламентарната комисия по правни въпроси прие на второ четене поправки в Изборния кодекс, които се оказват сериозна пречка за осъществяването на плановете на шоумена.

Предложението на ГЕРБ бе подкрепено от 9 народни представители. Само двама гласуваха „против”.
Съгласно приетите изменения се отменя правилото обществените допитвания, инициирани от граждани да бъдат провеждани заедно с изборите, които се провеждат в годината на допитването им.



По време на провелите се дебати по предложението, депутатът от гражданската квота на Реформаторите – Петър Славов зададе въпрос на вносителите кога според новото правило ще се проведе референдум, внесен през май.

Според отговора на председателя на правната комисия, това ще се случи в тримесечен срок.
Петър Славов предложи да се гласува да не бъдат провеждани референдуми през август, но предложението му не получи подкрепата на останалите депутати.

Според народния представител от Реформаторския блок – Димитър Делчев (ДБГ) целите на това предложение са други, а не се цели административната и нормативната му ефективност.

С това решение инициативата на Слави Трифонов за провеждането на референдум наесен заедно с президентските избори е на път да претърпи провал, пише zajenata.bg като се позовава на информация на actualno.com

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Всички изкуствени пречки само ще сплотят поддръжниците на регерендума. Моите очаквания са за много по-голяма избирателна активност на референдума. И ако той е преди президентските избори, избирането на президент ще бъде бавно и мъчително, заради ниска избирателна активност . Имам усещането, че по-голяма част от населението на България е недоволно от политиците и му се иска да ги „накаже“. Дали съм прав в това мое усещане ще видим на референдума и президентските избори.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.