Управляващите нанесоха жесток удар по Слави Трифонов

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Шоуменът срещна товарния влак в лицето на управляващите

Слави Трифонов срещна товарния влак в лицето на управляващите.

Слави Трифонов

Шоуменът срещна товарния влак в лицето на управляващите

Управляващите се възпротивиха срещу референдума, който Слави Трифонов и екипът му предложиха да се проведе наесен заедно с президентските избори.

Парламентарната комисия по правни въпроси прие на второ четене поправки в Изборния кодекс, които се оказват сериозна пречка за осъществяването на плановете на шоумена.

Предложението на ГЕРБ бе подкрепено от 9 народни представители. Само двама гласуваха „против”.
Съгласно приетите изменения се отменя правилото обществените допитвания, инициирани от граждани да бъдат провеждани заедно с изборите, които се провеждат в годината на допитването им.По време на провелите се дебати по предложението, депутатът от гражданската квота на Реформаторите – Петър Славов зададе въпрос на вносителите кога според новото правило ще се проведе референдум, внесен през май.

Според отговора на председателя на правната комисия, това ще се случи в тримесечен срок.
Петър Славов предложи да се гласува да не бъдат провеждани референдуми през август, но предложението му не получи подкрепата на останалите депутати.

Според народния представител от Реформаторския блок – Димитър Делчев (ДБГ) целите на това предложение са други, а не се цели административната и нормативната му ефективност.

С това решение инициативата на Слави Трифонов за провеждането на референдум наесен заедно с президентските избори е на път да претърпи провал, пише zajenata.bg като се позовава на информация на actualno.com

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Един отговор to “Управляващите нанесоха жесток удар по Слави Трифонов”

  1. Георги Христов

    апр. 23. 2016

    Всички изкуствени пречки само ще сплотят поддръжниците на регерендума. Моите очаквания са за много по-голяма избирателна активност на референдума. И ако той е преди президентските избори, избирането на президент ще бъде бавно и мъчително, заради ниска избирателна активност . Имам усещането, че по-голяма част от населението на България е недоволно от политиците и му се иска да ги “накаже”. Дали съм прав в това мое усещане ще видим на референдума и президентските избори.

    Reply to this comment

Добавете коментар