Чернобил роди мутанти (ВИДЕО)

0
835

На 26 април 1986 г. Чернобил претърпя най-зловещата трагедия, която можеше да се случи, а днес пораженията като тези мутанти напомнят за ужаса

В АЕЦ на Чернобил се получи тежка авария, заради която облаци със смъртоносна радиация се разпръснаха към Европа и към Азия.

Красивата гориста природа на Чернобил беше изпепелена от радиацията.

Много невинни хора загинаха, а новородените приличаха на извънземни.

Те бяха родени без крайници, без глави или техните крайници претърпяха такива малформации,  на чиято гледка дори претръпналите медици не може да издържат.



В България за този ужас не се говореше открито.

Българите забелязаха, че на манифестацията на 1 май 1986 г. държавните първенци държат чадъри, докато стоят на вече съборения мавзолей, но никой не обърна особено внимание, защото смяташе, че яркото слънце е поводът да си правят сянка.

Същите тези първенци на държавата не консумирали от родната храна и не пиели от замърсената с радиация вода, защото от чужбина им доставяли хранителни продукти и минерална вода.

Чернобил
Мутанти сред природата напомнят за трагедията в Чернобил

Докато обикновените българи по същото време правеха салати от порасналите обикновени и къдрави марули,  ядяха ги с кеф и накрая много бременни жени пометнаха, защото радиацията предизвика спонтанни аборти.

В същото време за СССР потегляха български самолети натоварени с българско червено вино, което помага на кръвта да се пречисти от радиацията и да намали риска от натравяне и други поражения.

30 години по-късно все по-рядко си спомняме за   Чернобил, но там местните хора не могат да забравят ужасите, които преживяха.

А тичащото животно, което прилича на елен, но не е, а е някакъв мутант, само подсилва мъката и болката на хората.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.