Ето как се прави оригинален английски лимонов пудинг със стафиди

0
373

Този лимонов пудинг със стафиди е един от най-популярните английски десерти

Предлагаме ви рецепта и то оригинална за един от известните английски десерти, чиито вкус е отдавна признат. Става дума за лимонов пудинг със стафиди, който е истински празник за всяко небце.

Трябват ни три четвърти чаши захар, четвърт чаша царевично нишесте, две чаши и половина мляко, три жълтъка, които са леко разбити, две лъжици настъргана лимонова кора, щипка сол, половин чаша лимонов сок, две лъжици масло със стайна температура, една лъжица сладкарска сметана, една шепа стафиди.

пудинг
Този лимонов пудинг със стафиди е една от кулинарните гордости на англичаните

Първо смесваме нишестето и захарта в една средна тенджера. После добавяме млякото и не спираме да бъркаме, докато сместа стане супер гладка. После поставяме лимоновата кора, солта и яйцата.

Поставяме тенджерата на средно силен огън и от бреме на време разбъркваме, особено към края. Готово е всичко, когато сместа започне да остава по лъжицата.



Тогава махаме тигана и добавяме към готовата смес маслото и сока от лимона. Взимаме един гевгир и изсипваме през него пудинга в четири купички или чашки. Оставяме го да се охлади на стайна температура.

Всяка купичка гарнираме с лъжица сметана и с щипка стафиди, а после ги поставяме да се изстудят за поне два часа в хладилника. Сервира се този пудинг, когато е съвсем изстинал и студен.

Да знаете, че това нещо е истинска вкусотия и един от най-апетитните десерти, които сме опитвали. Много ще ви допадне, в което сме убедени.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е супер сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.