Най-лесната и вкусна сьомга с лимонов сос (страхотна рецепта)

0
1185

Направена така, сьомгата става удивително вкусна и апетитна

Предлагаме ви днес една страхотна и бърза рецепта за сьомга с лимонов сок, която може да мине спокойно за истински деликатес.

Приготвя се много простичко и дори приятно, а за аромата и вкуса няма какво да говорим – вие сами ще го оцените подобаващо, в което сме уверени.

сьомга
Чудно вкусна и много лесна рецепта за апетитна сьомга с лимонов сос

Трябват ни един брой филе от сьомга, малко сол, млян черен пипер, 20 грама брашно тип 500, 50 грама бяло вино, една лъжица лимонов сок, 30 грама масло, малко сушен магданоз и една лъжица олио.

Първо трябва да овкусим сьомгата със солта и черния пипер. После хубаво я оваляме в брашното и я запържваме в нагорещеното олио и от двете страни.



След това вадим рибата от тигана, а в него поставяме лимоновия сок и бялото вино. Добавяме и маслото на кубчета като трябва да запомните, че е задължително да е много студено. Накрая прибавяме и магданоза, като бъркаме, докато се сгъсти сместа.

При сервирането поставяме сьомгата в чиния, а отгоре я заливаме със соса, който става адски апетитен. Приготвена по този начин рибата става невероятно вкусна и може спокойно да се предложи на гости по специален повод.

Пожелаваме ви да си я изядете с удоволствие и до нови срещи с вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.