Невероятен ориз по гръцки приготвяме само за 20 минути (чудна рецепта)

0
731

Ориз по гръцки става за отрицателно време, а е толкова вкусен

Предлагаме ви една рецепта с ориз и то ориз по гръцки. Сигурни сме, че ще ви допадне много, защото предимствата му пред доста други рецепти, са наистина много.

Трябват ни 300 грама ориз, 50 грама доматено пюре, една глава кромид лук, половин лъжица бульон, 50 грама черни маслини, зехтин и сол на вкус.

Първо трябва да нарежем лука на ситно и да го запържим в зехтина за около минута, не повече. След това добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво. После прибавяме ориза.

ориз по гръцки
Страхотен ориз по гръцки се прави едва за двадесет минути

Слагаме и врящия бульон като захлупваме ястието с похлупак и го оставяме да се позапече във фурната за близо петнадесетина минути. След като вече готовия ориз сме го извадили от фурната, го посоляваме според вкуса си и прибавяме към него нарязаните на ситно черни маслини.



Трябва да знаем обаче, че не го връщаме обратно да се пече, а просто го захлупваме с маслините и го оставяме така за няколко минути, преди да го сервираме.

Направен по този гръцки начин, оризът добива невероятен вкус и става страшно апетитен. Може да го ядем като основно ястие или като гарнитура – зависи от личните ни предпочитания.

В някоя от следващите ни рецепти ще ви предложим и други видове ориз, от които ще си оближете пръстите. Защото да се сготви наистина хубав и вкусен ориз, си е истинско майсторство и дори изкуство.

Желаем ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.