Така се правят най-вкусните кюфтенца от телешко с доматен сос (лесна рецепта)

0
718

Тези кюфтенца от телешко с доматен сос стават супер апетитни

Предлагаме ви любимата си рецепта за вкусни кюфтенца от телешко с доматен сос, които стават същински деликатес. Хубавото при тях, освен вкуса разбира се, е това, че не отнемат много време за майсторене и са лесни.

Сами ще се убедите в предимствата им, но сега си запишете нужните за тях продукти, както и точните указания за сътворяването им.

кюфтенца
Чудно вкусни и разяждащи кюфтенца от телешко с доматен сос

Трябват ни около 300 грама телешка кайма, една глава лук, шест домата, една лъжица мед, една лъжица зехтин, сол на вкус и черен пипер.

Първо смесваме телешката кайма с нарязания на ситно лук, черния пипер и солта. След това оформяме малки кюфтенца от сместа и ги поставяме да се пекат в тиган, който е с незалепващо покритие.



Щом са готови, взимаме друг тиган и в него слагаме настърганите домати. Оставяме ги да заврат и чак тогава прибавяме към тях течния мед, заедно със сол и черен пипер. Гледаме сосът да се сгъсти и тогава добавяме в него кюфтенцата.

Ястието го махаме от котлона след около още пет минути и накрая го поръсваме с пресния магданоз, който сме накълцали на ситно.

Много вкусни и апетитни стават тези телешки кюфтенца, а ястието се прави и супер скоростно, което е идеално за всяка ангажирана с професията си домакиня.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.