Доказаха го научно: Белоградчишките скали лекуват редица болести!

0
578

Белоградчишките скали лекуват редица болести

Белоградчишките скали лекуват. Белоградчишките скали доказано лекуват от редица неприятни заболявания. Това вече е научно доказано. Български спецове са провели редица изследвания на скалите в Белоградчик, провокирани от твърденията на местните жители за целебните свойства на скалите. Резултатите са били повече от впечатляващи.Белоградчишките скали са разположени на приблизително тридесет километра. Наименованията на всяка скална фигура е плод на човешкото въображение.

Те са известни под наименованията Конникът, Монасите, Лъвът, Мечката, Ученичката, Адам и Ева, Замъкът. На около четири километра от пещерата Лепеница е разположена друга скална група, известна като Динозавърът. От терасата на Мислен камък се открива невероятен изглед, невероятна панорама от зъбери, скални образувания, скали, пропасти, зъбери и прекрасни поляни, прохладни долини с бистри ручейчета, и надалеч се вижда снагата на Стара планина.

Белоградчишките скали доказано лекуват
Белоградчишките скали доказано лекуват

Пред тази невероятна гледка човек затаява дъх и изпада в умиление. около скалните образования се намират много специфични растителни видове, които растат само по тези места и никъде другаде по света. Много от тях са поместени в Червената книга за защитените видове.

Те са установили, че скалите край Белоградчик наистина имат поразителния ефект да лекуват не само тялото, но и духа. Според жителите на района там отдавна има „космическа енергия”, която помага за изцелението на много заболявания.



Изследователите доказали, че червеникавия цвят на скалите играят решаваща роля при различни болести. Те категорично лекуват различни видове алергии, кожни болести, нервни разстройства, проблеми с дихателните органи, артрити и изобщо заболявания на опорно-двигателната система.

Събрани са достатъчно доказателства, че болни от ишиас, лумбаго и артрит са намерили изцеление от скалите край Белоградчик. Те са получили облекчение след проведената терапия. А тя включва престой от няколко часа в района на Белоградчишките скали, след което били много по-добре. А ефекта бил дългосрочен.

Чудото на Белоградчишките скали тепърва ще се разработва. Учените на този етап са убедени, че за оздравителното действие са „виновни” различните оксидни съединения, които са в основата на скалните масиви. Именно те лекуват различните алергии и заболявания на кожата.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.