Така се прави най-крехката пълнена агнешка плешка (страхотна рецепта)

1
907

Тази агнешка плешка става страшно крехка, сочна и неустоимо вкусна

Предлагаме ви в месеца на агнешкото, една рецепта за пълнена агнешка плешка, която може да си направите за предстоящия празник Гергьовден. Много лесно и вкусно става, а месото се топи в устата.

Трябват ни два килограма агнешка плешка, една връзка пресен лук, два моркова, един килограм картофи, 300 грама гъби, 250 грама спанак, една чашка олио, една лъжица мащерка, магданоз и сол.

агнешка плешка
Страшно вкусна става тази пълнена агнешка плешка и то по лесна рецепта

Първо нарязваме на дребно лука и морковите, а после ги запържваме леко в олиото. След това добавяме и нарязаните гъби, които също запържваме.

Спанакът го попарваме за малко в подсолена вода, а после го отцеждаме и нарязваме на дребно. Добавяме го към другите зеленчуци в тигана, слагаме солта и прибавяме накълцания магданоз и мащерката. После с тази готова плънка пълним агнешката плешка, която е обезкостена.



Правим разрез на плешката така, че да се получи джоб, който осоляваме, а после пълним с плънката и зашиваме. Слагаме я в предварително намазнена тава, заедно с картофите, които сме нарязали на шайби или парченца. Заливаме отгоре с останалата част от олиото и оставяме да се пече във фурната на умерена температура.

Приготвено по тази рецепта, агнешкото месо става невероятно сочно и крехко, а цялото ястие е направо пръстите да си оближеш. Не се чудете изобщо, а си го направете и ще останете предоволни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Така приготвено, с една чашка олио, без масло, без вода или бира, без фолио, агнешкото ще стане сухо.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.