Принцеса Шарлот празнува рожден ден (ВИДЕО)

0
276

Британският кралски двор и поданиците на кралица Елизабет са изключително щастливи днес, защото малката принцеса Шарлот има рожден ден

На 2 май през 2015 г. херцогиня Кейт роди малката Шарлот, кръстена на дядо й принц Чарлз, но цялото й кралско име е Шарлот Елизабет Даяна.

Второто име е на кралица Елизабет, а третото на принцеса Даяна.

Говори се, че принц Уилям искал да кръсти момиченцето само на принцеса Даяна, но от дипломатически подбуди сложил името на своята майка трето.

По случай рождения ден на принцеса Шарлот, от Бъкингамския дворец пуснаха 4 нови снимки на отрасналото момиченце.



принцеса Шарлот
Принцеса Шарлот стана на 1 годинка

През август тази година предстои да се случи едно историческо събитие в английския кралски двор – кралица Елизабет, която навърши на 21 април 90 години, ще абдикира в полза на принц Уилям.

Британците коментират, че това е изключително разумна постъпка, защото младата кралска двойка успя да получи висок обществен рейтинг не само на Острова, но и в чужбина, а това е изключително важно за високото положение, което дава британската корона, защото кралица Елизабет не е глава само на Англия и на Обединеното кралство, но и обединението The Commonwealth of Nations, в което участват всички англоговорящи държави и бивши колонии на Англия – Канада, ЮАР, Австралия и Нова Зеландия, страни от Африка. 

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.