Ужас: Самодиви налазиха Еленския балкан! (Митичните създания отвличат хора)

0
491

Самодивите съществуват

Самодивите наистина са реалност, поне така твърдят жителите на Еленския Балкан. Всеки, който зърне мистичните създания ослепява. Това разказват жителите на град Елена и околните села. Всеки, който е зърнал самодиви е губил зрението си. Съществуването на гъвкавите момичета в светещи бели дрехи се подсилва от факта, че в Елена и околните села има доста хора с нарушено зрение.

Местните твърдят, че това се е случило след среща с мистериозните красавици, които дивеят в съседните гори. За самодиви, които има в Еленския Балкан се заговори за първи път през 70-те години.

Самодиви отвличат хора
Самодиви отвличат хора

Тогава овчар загубил зрението си след среща с жена в бяло, когато замръкнал в гората с овцете си. Той отишъл при Ванга, а тя веднага го попитала кога и къде я е срещнал.

Оттогава легендите се разпространяват по бързо от пожар. Хората припомнят случки, при които възрастни люде са изгубили зрението си само за няколко дни, след като разказвали, че са се срещнали със самодиви в гората. И най-тревожното било, че лекарите не виждали причина това да им се случи.



Според преданието самодивите избирали една поляна в горите край селата на Елена. Не нея те танцували и това се случвало най-вече на пълнолуние. Били като привидения. Те били облечени в бяло, като дрехите им искрели. Тогава те си търсели мъже и който ги зървал, постепенно губел зрението си. При една такава среща закъснял овчар бил вдигнат като от торнадо във въздуха. След което той изгубил стадото си и изобщо не помнел какво му се е случило. Месните разказват и други случки, при които мистериозно изчезнали и няколко мъже от съседните тела, и никой не ги открил оттогава.

Животните също усещали присъствието им. Те не искали да излизат по късни доби, мучели, лаели или се скривали страхливо, макар че навън нямало никой. Селяните твърдели, че вечер често чували странни звуци и шумове, и никой не смеел да припарва до гората, щом слънцето залезе. Видинските села също не могат да се отърсят от страха,защото околностите били свърталища за самодиви. До ден днешен те се страхуват да излизат по късно, а горите наоколо са забранена територия.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.