Мирис на тамян и не само! „Трие“ бъбречни кризи, депресии и шипове (Уникални рецепти)

1
716

Тамянът има различни действия

Тамянът се използва както за кадене, така и в народната медицина. Тази смола сме свикнали да я свързваме само с ритуали в църквата, но тя има и магическо действие.Той притежава мощни лечебни свойства, обезболяващо и противовъзпалително действие. Има приложение и в аромотерапията, като действа на хора, които не могат да спят.

Смолата е силен антидепресант и се използва против стрес, и като антидепресант. Божествени сълзи и Ароматът на Слънцето са другите имена, с които е известен. Веществото се добива от тамяново дърво, което вирее в Арабския полуостров, Индия и Източна Африка. В Египет са го използвали за маски за подмладяване на лицето. В Китай се е считало, че с пушека от тамян са се свързвали директно с божествата и препоръчвали инхалации за прочистване на душата и съзнанието.

Тамянът лекува от много болести
Тамянът лекува от много болести

Тамянът помага и при възпаление на бъбреците. За целта се взима по 25 г тамян и пчелен восък, разтопяват се, заедно с 40 г медицинска дъвка и 100 г чист зехтин. Сместа не трябва да завира. От тези продукти се правят топченца с големина на царевични зрънца. Всяка сутрин, около 20-на минути преди хранене, се взима по едно от тях.

Тамянът се използва и като компрес при пневмония. За целта се взима една чаена чаша брашно, в която се слага жълтъка на едно яйце и половин чаша прясно мляко. Омесва се пита и отгоре се поръсва счукан на ситно тамян. Поставя се на гръдния кош и се притиска с хавлиена кърпа. Щом се зачерви местото, се маха. Прави се няколко вечери подред, до получаване на облекчение.



При шипове помагат следните рецепти. Пет-шест зрънца от бял тамян се смесват с една, не пълна супена лъжица смачкан сварен боб. Засегнатото место се намазва вечер и се загръща с хавлиена кърпа. На сутринта местото се измива. Може да се пробва и друга рецепта. Два пакета тамян се смесват с две супени лъжици ябълков оцет. Разтворът се налага върху вълнен плат и се оставя да престои една нощ.

Той се използва и при силна настинка и простуда. Необходимо е една супена лъжица винен оцет да се смеси с пакет бял тамян и наръси върху непрана вълна. Поставя се на гърдите на болния за една нощ.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Какво значи два пакета тамян и две супени лъжици оцет…та той оцета как ще разтвори два пакета тамян

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.