Промени в работата на КАТ на пътя

0
330

Вътрешният министър г-жа Румяна Бъчварова въвежда промени в работата на служителите от КАТ на пътя, научихме преди малко

Проверките, които служителите от КАТ ще извършват, отново ще  бъдат записани с камери, защото са се появили съмнения за нова корупция.

Преди 2 години водач на МПС записа с мобилния си телефон как пътен полицай си иска и взема подкуп от шофьорите и умело крие парите в шепа, преди да ги пъхне в джоба си.

Това видео стана публично достояние.

След извършени проверки, полицаят беше уволнен дисциплинарно, но заради неговото поведение, от МВР наложиха мярка за снимане на проверките.



През миналата година това изискване беше отменено от министър Бъчварова, но сега то отново влиза в сила.

КАТ
Проверките от КАТ отново ще бъдат заснемани с камери

МВР е пуснало съобщение за държавна поръчка на 300 броя камери, които ще струват на вътрешното министерство 2 милиона лева, но идеята е да бъде прекъсната възобновената корупция.

Камери ще бъдат монтирани още в служебните коли не само на охранителните, но и на граничните патрули.

От 2016 г. влизат и други мерки, с които се цели да се прекрати корупцията в МВР.

Всички служители трябва да попълнят данъчни декларации за своето имущество и да отчетат всички промени, които настъпят – продажба или закупуване на ново имущество.

По този начин ще се проследят всички имуществени процеси, които се случват на служителите в системата и най-вече регистриране  на корупцията.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.