КЗП алармира: Мобилните оператори мамят своите клиенти

0
258

Зачестиха случаите на измами и жалби до Комисията за защита на потребителите от пострадали от мобилните оператори клиенти

От КЗП дават няколко примера от пострадали предимно възрастни потребители на мобилните оператори, затова апелът на КЗП е да не оставяте вашите възрастни близки да ходят сами до офисите на родните мобилни оператори, защото ги мамят подло и нагло.

Измама 1:

Гражданин на 66 години използва 2 договора към един от мобилните оператори.

Заплащал за двата договора общо 17,89 лева.



Когато отишъл в офиса, служителят му казал, че му се полагат 10% отстъпка, но трябва да подпише един сертификат.

Без човекът да получи допълнителни обяснения и без да обърне внимание на написаното подписал, защото останал с убеждението, че месечно ще плаща по 16,10 лева.

Оказало се, от мобилния оператор са го измамили подло, защото са го накарали без да подозира, да подпише два нови договора и така отстъпката от 10% му се полага за използваните 4 договора – 2 стари и 2 нови.

Вместо да плаща по 4-те договора 34,78 лева, той ще използва въпросната отстъпка от 10% 31,30 лева.

мобилните оператори
Мобилните оператори мамят своите потребители

Измама 2:

Гражданин на 72 години получил обещание да получи повече безплатни минути, но трябва да подпише няколко документа.

Човекът не задавал повече въпроси и с готовност подписал, но какво се оказало.

От мобилния оператор му дали нова SIM карта, заради която всъщност му се полагат повече минути, но понеже потребителят не разбрал това, той не е използвал новата SIM карта.

Пред КЗП и пред съда това е достатъчно доказателство, че потребителят е бил подведен и че договорът е сключен бързо, без да му направят разяснения.

Измама 3:

Сключване на договори за предоставяне на цифрова кабелна ТВ.

Консултанти от фирмите, предлагащи цифрова ТВ посещават възрастни хора по домовете им, за да ги агитират да подпишат договори за телевизия.

Хората са възрастни и често пъти болни, затова не са зачитали в детайли договорите, които им дават да подписват.

Тези хора често пъти не са били уведомени колко канала ще използват, каква ще бъде тяхната месечна такса и други детайли.

В амбицията си да вземат подписите на бъдещите потребители, от фирмите за цифрова ТВ даже не изписвали всички данни за лицето като пълните три имена, номер на лична карта, пълен адрес и други, което автоматично препраща към злоупотреба с доверието на хората.

Измама 4:

На видеото по-долу ще чуете потребител на мобилните оператори, който засякъл, че те ни мамят и с отчитането на минутите.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.