Градът на бъдещето скоро ще се превърне в реалност

0
543

Градът на бъдещето от години занимава умовете на специалисти от целия свят. Водещи японски строителни експерти дават отговор на въпроса

Градът на бъдещето съвсем скоро ще стане реалност

През последните месеци все по-често се споменава изграждането на един модерен свят, който ще носи името Градът на бъдещето.

Водещи японски експерти от компанията „Шимизу“ вече са представили на широката общественост план за създаването на един уникален плаващ град. Той ще издигне снага по океанското дъно, спускайки се по спираловидна ос през водата, разкри новината АФП, цитирана от Дарик.

Материалите, които ще се използват, ще са изключително модерни и иновативни. Ще бъде изградена сфера с диаметър от около 500 метра, от прозрачна материя, подсилена с бетон, в която ще живеят и ще се трудят над 5000 души.

Ще бъдат изградени хотелски комплекси, жилищни сгради, бизнес учреждения, различни научни и развлекателни центрове, в които ще кипи живот. Едва около 1/10 от повърхността на сферата ще бъде показана над нивото на водата, а остатъкът може да бъде потапян до 4 км в дълбочина по спираловидна ос.



Градът на бъдещето ще може да се спуска по тази ос, дълга 15 км, и да достига до океанското дъно, където може да бъде изградено предприятие за добив на минерали или редки метали.

Разбира се, Градът на бъдещето трябва да бъде захранван и с енергия. Тя ще се получава от разликите в стойностите на температурата, измерена на различни дълбочини на морската вода.

Проектът по създаването на този иновативен модел ще струва повече от 20 млрд. евро. Учените са на мнение, всички технологии, които ще бъдат необходими за изграждането под вода на Града на бъдещето ще са разработени в следващите 15 години.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.