Кое е най-зловещото място на планетата

Тесни и наситени с влага тунели, които не са за хора със слаби нерви

Има много зловещи места на планетата, но Парижките катакомби държат първенството.

Въпреки ужасите, които могат да ви минат на лента пред очите, ако рискувате да влезете вътре, те са предпочитана дестинация. Опашките пред тях не са по-малки от тези пред Лувъра, например.

Това е най-зловещото място на планетата
Това е най-зловещото място на планетата

Хората копнеят да изживеят емоцията под земята, независимо че шокът от културно естество е огромен.



Как са създадени

Парижките катакомби стават забележителност през 1780 година, когато жителите на квартал Халите протестират, че наблизо има голямо гробище, което ги смущава. Местната управа решава, че човешките останки трябва да бъдат преместени. Избира се изоставена каменна кариера и черепите биват безупречно подредени на купчини, достигащи тавана.

Трябва да сте доста смел, за да влезете тук
Трябва да сте доста смел, за да влезете тук

По-късно става атракция и постепенно предизвиква интереса дори на крале и високопоставени личности.

Да настръхнеш е малко

Разходката из Парижките катакомби е повече от зловеща, но любителите на подобни екстремности, ще я оценят подобаващо. Из коридорите могат да се прочетат истории, изписана е и важна информация относно дати, ремонти на тунелите, болнични заведения, от които са дошли костите.

Още по-разтърсваща е така наречената Баня за крака на работниците, която на практика е кладенец с извираща вода, чийто цвят изглежда зелен в сумрака на катакомбите. Точно преди входа ще ви посрещне огромен надпис, че това е империята на смъртта, след което ви предстои да се „запознаете“ с костите на милиони парижани.

Ковчегът на Жилбер е другото място, което несъмнено ще ви покажат екскурзоводите, въпреки че в него не лежат костите на самия поет Жилбер. Обаче за гробницата се разказват какви ли не легенди, включително че се явява и той като призрак.

Парижките катакомби въобще не са приветливи, но ако ви стиска да прекрачите прага им, имайте предвид че ще се озовете в тясно, влажно и тъмно място. Страдате ли от клаустрофобия по-добре го пропуснете, защото ще сънувате кошмари месеци наред. Съобразете и облеклото си – в никакъв случай не слагайте сандали. Не само, че може да се подхлъзнете и нараните, но и никой не ви гарантира с какви твари ще се срещнете по пътя си.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.