Нели Конуей: Излекувайте детето вътре във вас (ЧАСТ 1)

0
440

Много хора изпитват трудности с адаптация към живота без значение на каква възраст са, затова Нели Конуей ни дава ценни съвети

Ето какво ни написа Нели Конуей:

„През първите 6 години от живота ни нашето програмиране се настройва.

Психологически това ще определи как всеки от нас за в бъдеще ще преодолява предизвикателствата в живота си, ще определи нашето ниво на самочувствие, дали ще сме в състояние да получаваме или ще отхвърляме всяка помощ, защото майка/татко ни е критикувал и ни се е карал много, и ние подсъзнателно вярваме, че не сме достатъчно добри, не сме достойни да получаваме (това е една от причините много хора да не могат да проявят стабилни финанси, добра работа, щастлива любовна връзка, защото подсъзнателно те не се чувстват достойни за това и го отблъскват въпреки, че много го искат).

Нели Конуей Nelly Coneway
Нели Конуей ни помага да възвърнем своя вътрешен мир  Сн: Nelly Coneway

Първите 6 г. определят и доверието ни, вярата ни в другите хора, определят и как ние от тук нататък ще дефинираме какво е любовта, как изглежда и как я чувстваме, безвъзмездната любов към себе си и останалите, доверието към видимия и невидимия свят, който ни помага.



Ако едно дете е израсло в семейство с много тормоз, караници, липса на ласки и внимание или без показване на емоции и споделяне на любовта, то като порасне той/тя подсъзнателно ще привлече партньор/и, които също се държат грубо, обиждат ги, тормозят ги, злоупотребяват с доверието им, оскърбяват ги и т.н. Независимо, че обстановката е нетърпима много хора остават в такава връзка дълго време, защото се чувстват сковани от страх, защото те не знаят др. форма на любов.

Отношенията ни с нашите родители и тези, които се грижат за нас, възпитателите, е най-важната връзка, която ние установяваме, тъй като това първо разбиране/приемане на света, който ни заобикаля, става определението ни за любов.

Дали домът е изпълнен с огромна любов или липсва там, дори и в най-щастливите домакинствата пак има деца, които таят чувства на болка и отхвърляне, т.е. те не могат да се впишат в заобикалящия ги свят.

Като пораснете вътрешното ви дете остава с вас и определя психиката ви; то може да държи много болка, отхвърляне и гняв, понякога има стари програми и разбирания от родителите.

Докато тези емоционални рани не бъдат излекувани, те ще продължат да се проявяват във външния ви свят и може да ви създадат всякакви проблеми. Може да откриете, че постоянно живеете същите сценарии в живота, като например намирането на партньори, които са огледален образ на дома, в който сте израсли и възпитанието ви от малък, което може да не е много здравословно за вас.

Докато не изведете на преден план тези рани и не им обърнете внимание, докато не осъзнаете старите програми, те ще продължават да живеят в една „кутия в вашия ум“, вътрешната детска психика и малкото момиченце/момченце у вас ще се опитва да бъде чуто, ще ви моли да му помогнете да бъде излекувано от депресията, самотата и страха.“

Продължение на обясненията на Нели Конуей четете ТУК.

Благодарим на Нели Конуей, че сподели с нас това полезно познание!

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.