Не правете това вкъщи, смъртоносно е!

0
497

Дори не сте предполагали какви сериозни проблеми може да ви причини

След като научите, че това, което често правите е смъртоносно, може би повече няма да го повторите.

По всяка вероятност дори не сте предполагали, че сушенето на дрехи вътре в стаята не само, че е доста опасно, а направо е смъртоносно.
Почти всяка домакиня предпочита при застудяване на времето, каквото се случва в момента да суши дрехите вътре.

Запомнете обаче, че сушенето на дрехи на сушилника в стаята е смъртоносно! Вярно е, че по този начин дрехите изсъхват по-бързо, но пък за сметка на това вредата, която нанася върху здравето ни, е повече от голяма.

смъртоносно
Дори не сте предполагали какви сериозни проблеми може да ви причини

Специалисти посочват, че сушенето на дрехите вътре в жилището предизвиква сериозни здравословни проблеми на цялото семейство. За някого те може да се окажат повече от сериозни и да му костват живота.



Британски учени алармират, че влагата от прането вкъщи подпомага размножаването на редица опасни спори. Дрехите, които се сушат в стаята повишават влажността в нея с 1/3, а това е идеалната среда за развъждането на изключително опасни за здравето ни организми.
Опасните спори Asperigillus fumigatus причиняват коварното заболяване аспергилоза. То представлява гъбична инфекция, която крие сериозна опасност за дихателната ни система и дори може да се окаже смъртоносна.

Отначало може да получите втрисане, задух или кашлица, последвани от храчки, които може да преминат в секрети с кръв, отслабване, отпадналост и висока температура, пише delo.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.