Така се прави чуден малинов пай с бадеми (топи се в устата)

0
448

Идеален малинов пай с бадеми – става чуден десерт

Предлагаме ви една рецепта за разкошен десерт, който се прави лесно и приятно. Това е малинов пай с бадеми и да знаете, че наистина се топи в устата.

Трябват ни 370 грама брашно – 150 грама за тестото и 200 за горния блат, 270 грама масло – 75 за тестото и 120 за горния блат, 125 грама захар – 75 за тестото и 50 за горния блат, една лъжичка баклупвер, 60 грама бадеми за горния блат, една кора от лимон за горния блат, 300 грама малинов конфитюр и щипка ванилия за аромат.

малинов пай
Чудно вкусен малинов пай с бадеми

Първо заливаме бадемите с вода и ги оставяме да се накиснат, след което ги запичаме за около минута. Правим тестото като смесваме захарта, маслото, бакпулвера, брашното и месим, за да се получи меко тесто. После го покриваме и го оставяме в хладилника.

Горния блат правим като смесваме хубаво всички посочени за направата му продукти, също го замесваме добре и го оставяме в хладилника.



Накрая вадим от хладилника първото тесто и го разстиламе в една предварително намаслена тава. Фурната я загряваме до 180 градуса.

Слагаме тестото във фурната, за да се запече за около десетина-петнадесет минути, а после го вадим и върху него намазваме на равен слой от малиновия конфитюр. Отгоре слагаме равномерно и второто тесто и запичаме целия сладкиш във фурната на 170 градуса за около 40 минути.

Този малинов пай с бадеми става наистина разкошен и много мекичък. Харесва се на всички, а не струва и никак скъпо, което го прави чуден за всякакви поводи и празници.

Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.