Учени разгадаха тайните на древен египетски наръчник за магии

0
773

Древната книга за магии е била създадена преди около 1300 години. В нея се крият тайни за мистични ритуали, любовни магии и екзорсизми

Учени разкриха тайните на древен египетски наръчник за магии

Наскоро учени попаднаха на една изключително любопитна находка – древен египетски наръчник по магия. След задълбочен анализ на запазените страници, експертите установили, че в него се описват с големи подробности тайни ритуали как да се правят магии за любов и късмет, как се провежда лечение на заболявания като „черната жълтеница“, която и до днес е сред най-смъртоносните болести, разкри новината hicomn.bg.

Заглавието на тази мистична книга е „Наръчник на ритуални сили“. Тя е била написана преди 13 века на коптски и египетски езици. Страниците й са направени от пергамент и по формат напомня размерите на съвременна книга.

И ако си мислите, че любовната магия ще изисква много ритуали, тази творба ще ви опровергае. Състои се само от два листа, в които са описани всички тайни и заклинания на магьосниците от онова време.

Учените установили, че някои от заклинанията са твърде интересни. Така например, ако желаете волята ви да надделее над някого е необходимо да изкажете тайните думи от тази магия над два пирона, които след това забивате в касата на вратата – единият в дясната й страна, а другият – в лявата.



Експертите разкрили, че част от магическите формули всъщност могат да бъдат асоциирани към сетите – религиозно течение в Египет, разпространено в началните векове на християнската религия.

В тази уникална по своята същност и съдържание творба, специалистите откриват не само тайните и загадките на приложната магия, но и доказателства как е осъществяван прехода от различните направения на християнската религия към една обединена, централизирана църква, която е позната днес.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.