Така се прави страшно вкусен италиански гювеч (ушите ще си изядете)

0
415

Този италиански гювеч става като масло и се топи в устата

Предлагаме ви една рецепта за страшна вкусотия, а именно гювеч. Но италиански гювеч. Не е кой знае колко по-различен от родния, а става толкова вкусен, че направо човек и ушите може да си изяде.

Но да не губим повече време, а да си запишем всички нужни за него продукти, както и точния начин за направата му.

гювеч
Страшно вкусен италиански гювеч и се прави много лесно

Трябват ни 500 грама свинско месо, 250 грама моркови, 500 грама тиквички, 250 грама лук, 500 грама картофи, 100 грама олио, дафинов лист, една връзка пресен магданоз, една глава чесън и 500 грама бяло вино.

Първо нарязваме почистените картофи, лук, моркови и тиквички на кръгчета или както ни е удобно. После счукваме хубаво чесъна, а месото го нарязваме на кубчета.



След това смесваме всичко и разбъркваме добре, а отгоре го поръсваме с подправките, както и овкусяваме с черен пипер и сол. След като е хубаво объркано и подправено, изсипваме ястието в един глинен съд.

Отгоре го заливаме с виното и сипваме щедро и олио, защото носи на повечко мазнинка. Слагаме го във фурната, но на по-слаба температура, за да се изпече за няколко часа. Обикновено е готово всичко за около два часа.

Този гювеч по италиански доста се доближава до родния ни и любим гювеч с месо, затова сме сигурни, че ще ви допадне много. Месото става страшно крехко и се топи в устата, а зеленчуците са просто перфектни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.