А знаете ли за ореховите черупки? (С отварата лекувате диабет, запушени кръвоносни съдове и…)

0
1949

Орехите са полезни, но изненадата са ореховите черупки

Орехите помагат за подобряване на паметта, но малко хора знаят за лечебните свойства на ореховите черупки. От тях се приготвят различни лечебни отвари. С тях се лекуват диабет, сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза.

Отвара за прочистване на запушените кръвоносни съдове е супер ефикасна. Взимат се черупките на четиринадесет ореха, счукват се почти на брашно и се поставят в стъклен съд. Заливат се с половин литър водка. Сместа се оставя да престои седмица.Разтворът се приема около седмица, преди хранене, по една супена лъжица, десетина минути преди хранене.

ореховите черупки
Отвара от орехови черупки лекуват болести

От ореховите черупки се прави отвара и против екземи и възпаления. Напълва се една тенджера до половината с орехови черупки. Допълва се с вода и се сварява дотогава, докато течността придобие тъмен цвят.

Прецежда се и се разрежда в съотношение едно към десет с вода. След това се измива проблемния участък и се слага компрес от отварата. Останалата част от отварата се съхранява в тъмна бутилка на тъмно и хладно место. Преди употреба се разрежда.



С отварата от орехови черупки се лекуват и язва на дванадесетопръстника. За нея са необходими онази част от ореха, която е като разпределител на ядките. Взимат се те от пет орехи и се заливат с половин литър топла вода. Сместа се оставя да престои един час. След това се прецежда и добавя половин литър прясно млеко. След това се пие по три пъти на ден. Сутринта от отварата се приема десетина минути преди хранене, а обяд и вечер преди лягане.

Отварата от орехови черупки се използва и за лечение на диабет и проблеми с щитовидната жлеза, както и при лошо храносмилане. Тя се прави по следния начин.

Една трета от стъклената бутилка се пълни с разпределител на ядките. Съдът се допълва с водка и се оставя да престои дванадесет дни. След което отварата се прецежда и се налива в тъмна бутилка. Приема се по една супена лъжичка преди хранене.

Отварата помага и срещу кашлица. Четири ореха се натрошават, заедно с ядките. Сваряват се в тенджера с половин литър вода. Добавя се супена лъжица мед и супена лъжица черен бъз. Вари се на бавен огън и след като заври се оттегля от котлона. Прецежда се и се пие по една супена лъжица преди хранене в продължение на една седмица.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.