Така се прави чомлек с телешко – няма такава вкусотия (супер рецепта)

0
1055

Чомлек с телешко месо става невероятно вкусно ястие, непременно го пробвайте

Предлагаме ви една традиционна нашенска рецепта, която обаче доста хора още не знаят. Това е прочутият чомлек с телешко месо и още нещо, който се топи в устата.

С тази вкусотия ще успеете да шашнете дори и най-претенциозните си гости, които няма да спрат да ви хвалят – гаранция. А и самата рецепта не е никак сложна, затова много домакини си я правят редовно.

Трябват ни три килограма телешки джолан, един килограм картофи, пет-шест глави лук, три чаши вино,

чомлек
Чомлек с телешко месо става уникално внусен. Но може да го направите и с всяко друго месо

15-ина скилидки чесън, три люти чушки, една лъжица червен пипер, 20-ина зърна черен пипер, сол на вкус и два-три дафинови листа.



Прави се много лесно тази вкусотия като първо нарязваме на порции телешкия джолан и го оставяме да се кисне във вода за около един час.

След като това време мине, взимаме всички други изброени продукти и ги подставяме в хубав пръстен гювеч. Добавяме към тях и нарязаното месо, а после хубаво ги разбъркваме.

Похлупваме с капак гювеча, а самия капак го замазваме с тесто, за да не излиза въздуха и аромата от него. Поставяме накрая във фурната да се пече за около пет часа, но на умерен или по-скоро слаб огън.

Да, вярно е, че си иска времето за печене, но пък ако знаете каква вкусотия излиза после от фурната, със сигурност ще сте готови да го държите в нея не пет, а десет часа.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.