ТОП астролог обяснява защо ние не можем да приемем себе си

0
857

Известният астролог Хули Леонис обръща внимание на един важен проблем, който дава негативно отражение върху живота на страшно много хора

астролог
Трябва да приемаме и обичаме себе си

Докато гостува в БНТ при водещата Мария в предаването „Здравето отблизо“, Хули Леонис казва следното:

„Всеки има някаква представа за себе си.

Понякога тя е много точно и отговаря на истинските способности и качества на човек. Но понякога е много далечна.

Обикновено тя е много далечна, когато сме били възпитавани от много силен, а често и авторитарен модел на родител или настойник, който ни е карал да гледаме в неговата посока, но не и в собствената.



Тогава ние буквално не се познаваме. И още по-лошо – често сме убедени, че мнението на този родител е крайната истина за нас и само по този начин ние можем да се щастливи.

Обикновено това е майката, защото това е човекът, с който сме най-силно свързани емоционално и информацията между нас протича по много чист и директен начин.

 

Хули Леонис
Астрологът Хули Леонис с полезни съвети към всички българи

Символът на собственият път е зодиакалния ни знак. Той ни показва каква е посоката, която сме поели и какво трябва да постигнем, за да сме щастливи.

Ние се раждаме с това познание.  Но често в началото на живота ни, ние имаме познание само за базисните характеристики на зодиакалния ни знак. И добре познаваме негативната му страна, а с времето се научаваме как да го развиваме и да използваме и позитивите му.

Това пак много зависи от родителите – има родители, които разбират децата си и ги подкрепят, има и родители, които не разбират децата си, често и не ги харесват като личности и тогава много активно се опитват да наложат модела си над собствените си деца.

Защо го правят? Защото детето е най-висшето проявление на егоизъма. И всеки родител иска да се гордее с детето си и дам у се радва, а това често става на базата на степента, до която детето отразява своя родител.

Ако децата имат прекалено различен живот от този на родителите, това е много голяма болка за родителите. Принизяване на авторитета им, както и едно голямо съмнение в собствените си умения от страна на родителите. А всичко това много боли и много наранява егото.

В този ред на мисли, за да развием собственото си его, ние трябва да се преборим с това на родителите си.

Ако това не се случи, то имаме едни много нещастни индивиди, които преследват вятърни мелници и не знаят какво да правят с живота си.

В този ред на мисли всяка една група зодиакални знаци има своя общ път и трябва да мине през сходни изпитания.

За огнените знаци е много трудно да приемат, че в този живот трябва да са самостоятелни и че всяка една проява на зависимост от другите е вредна за тях. Дори негативните неща, които се случват в живота им и ги тласкат към самостоятелност са много ценни.

За водните знаци е много трудно да приемат, че животът им се базира на познаването и отработването на собствените им емоции. Често тези хора се правят на не емоционални, задържат всичко в себе си, правят се на весели, а реално всичко това, което се задържали в себе си се вижда на тонуса им и начина, по който изглеждат.

За земните знаци е много трудно да приемат, че трябва да са заземени. Това означава да са практични, да ценят здравето си, парите и най-вече личните си качества.

Ако произхождат от бедно и не качествено семейство, те сякаш губят собствената си оценка в света и живеят в материална и емоционална бедност.

За въздушните знаци е много трудно да приемат, че са отразителни т.е. да са толкова зависи от другата среда и тяхното его да се влияе толкова силно от това на другите.

Това им умение, обаче ги прави компромисни и много добри медиатори във всяка една ситуация.

Точно по тази начин човек развива позитивното в себе си – когато разбере много добре какъв е, каква е целта му и бъде в мир с трудната страна от себе си. Без нея няма как да развие и позитивната, защото те са свързани.“

Изгледайте и видеото, в което астрологът Хули Леонис отговаря на въпросите на Мария. 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.