Така се прави сочно пържено пиле по мексикански (вкусна рецепта)

0
576

Пиле по мексикански става наистина много сочно и е страшен деликатес

Предлагаме ви рецептата за сочно пържено пиле по мексикански. Прави се много приятно и лесно, а вкусът му е незабравим, заради съставките, които съдържа.

Трябват ни 800 грама пилешки гърди или бутчета, четири лъжици масло или кокосово масло, пет скилидки намачкан чесън, четвърт чаша с лимонов сок, две люти чушки, нарязани на кубчета, две лъжички чили на прах, кимион на прах, черен пипер и сол на вкус, шепа кориандър.

пиле
Уникално става това пържено пиле по мексикански

Първо взимаме един по-голям тиган и в него разтапяме маслото. Пилето го подправяме с пипера и солта от всички страни и поставяме парчетата овкусено месо в тигана, за да се запържат до златист цвят.

После изваждаме пилето и го оставяме настрана, а в тигана задушаваме за около минутка чесъна. След това с лимонов сок леко почистваме тигана, но не го мием, а само отстраняваме остатъците от предишните продукти.



Връщаме го обратно на котлона и сипваме в него пилешкия бульон, заедно с чушките. Подправяме с кимиона, солта, черния пипер и чилито, а после оставяме да заври и намаляме температурата, за да къкри вече на бавен огън.

Чак накрая връщаме и пилето обратно в тигана, което ще си къкри, докато течността почти напълно изври. Щом е готово, поръсваме с пресния кориандър, добавяме гарнутира по желание и сервираме.

Направено така, пилето става уникално апетитно и сочно, като е чудесно и за основно ястие, и за отлично мезе по специален повод. Ще ви хареса много, сигурни сме.

Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и до нови срещи с чудни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.