Няма такава вкусотия: Така се правят двойни кюфтета с кашкавал (чудна рецепта)

0
289

Направете си тези двойни кюфтета с кашкавал и ще останете удивени

Предлагаме ви една рецепта за супер вкусни кюфтета, каквито рядко сте яли. Това са така наречените двойни кюфтета с кашкавал. Правят се много бързо и лесно, направо експресно.

Трябват ни 500 грама кайма – смес, една глава лук, 30 грама кашкавал, черен пипер, кимион и сол на вкус.

кюфтета
Тези двойни кюфтета с кашкавал направо се топят в устата, толкова са вкусни

Първо омесваме каймата заедно със солта и подправките, а след това я оставяме да престои за около 12 часа в хладилника. Ако нямате това време, може да я омесите хубаво и да я използвате почти веднага.

После каймата вече готова и овкусена, се омесва с нарязания или настърган лук и се оставя още за малко в хладилника. След това от нея започваме да правим малки топки, обикновено се получават 24 на брой, които после се сплескват така, че да приличат на питки.



Върху 12 от тези питки поставяме кашкавала, който сме нарязали на кубчета или както ни е удобно, а после ги покриваме тези питки с останалите 12, за да ги затворим.

Кюфтетата трябва да сплескаме хубаво по краищата, за да не изтече кашкавалът при печенето и накрая ги поставяме в тавичка, за да се приготвят във фурната или на загрята до умерено скара.

Който и от двата варианта да изберете, кюфтетата стават божествено вкусни и са перфектни и за основно ястие с гарнитура по избор, и за разкошно мезе за ракия, вино или бира.

Пожелаваме ви да си ги изядете с огромно удоволствие и настроение, и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.