Акне ли? С този магически „бъркоч“ казвате завинаги сбогом на пъпките

0
472

Акне е изключително неприятно, щом се появи на лицето ви

Акне по лицето ни, не само ни загрозява, но и ни докарва белези по лицето, които трудно минават. Или изобщо не изчезват оттам. То е истинско проклятие за доста хора, които се отървават от него по време на пубертета, но някои не успяват и тогава.

Но съществуват не само скъпи илачи, още по-скъпи кремове или агресивни методи за лечение на неприятните пъпки, както и огнищата от тях. Те съдържат, в повечето случаи химикали, които ни докарват впоследствие допълнителни главоболия. Методът е лесен, природосъобразен, елементарен и няма да ни струва скъпо.

Акнето е крайно неприятно и дразнещо
Акнето е крайно неприятно и дразнещо

Просто трябва да вземете пресни домати. Те не само успокояват кошмара по лицето ни, но и изтриват белезите от него завинаги. Рецептата е много проста. Разрежете внимателно домата на две половинки.

Сложете едната на проблемните участъци и стойте така, като размажете сока, в продължение на няколко минути. После измийте местото с топла вода.



Ако разполагате с повече време, може да си направете този чудодеен „бъркоч”. Вземете домат и изчистете семките от него. Количеството на плода се определя от засегнатите участъци от акне по вашето лице. След това останалото добре го намачкайте.

След като получите хомогенна смес, направете си маска, нанесете я по лицето, като останете с нея за час. Ако използвате това равномерно пюре върху лицето си, много скоро ще забележете ефекта. Акнето не само ще изчезне, белезите също, но и повече няма да имате проблем с гадните пъпки.

Тайната на лековитата смес е в състава на зеленчука. Доматите съдържат коктейл от витамини- В6,А,С и Е. Състава на зеленчука действа за отваряне на порите на кожата, но едновременно с това я лекува, посредством различните си хранителни съставки. Киселинността на доматите пък успокоява рН на кожата, като я лекува и не дава възможност да се появи отново неприятните пъпки по вашето лице.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.