Направете си тази сметанова вкусотия с банани (лесна рецепта)

0
379

Страхотна вкусотия става този сладкиш с банани, сметана и още нещо

Предлагаме ви един десерт, който се прави лесно, но е толкова вкусен, че няма оставяне. Това е рецептата за сметанов сладкиш с банани – просто вкусотия и половина. Опитайте го веднъж и ще видите, че ще си го правите редовно.

вкусотия
Няма такава вкусотия – лесен и бърз сметанов десерт с банани, който се изяжда почти веднага, толкова е неустоим

Трябват ни 200 грама прясно мляко, 50 грама захар, една есенция ром, два пакета с обикновени бисквити, четири банана, 500 грама сметана, 100 грама захар, 100 грама натурален шоколад.

Първо затопляме леко прясното мляко и после го разбъркваме с есенцията ром и 50 грама захар. Бисквитите ги взимаме и започваме една по една да ги топим в млякото, а после ги нареждаме в кръгла или друга тавичка.

Отгоре върху тях нареждаме и бананите, които сме нарязали преди това на колелца. Захарта я разбиваме със сметаната, за да се получи гъста смес, а натуралния шоколад го разтапяме на водна баня и го добавяме също към сметаната.



Разбъркваме хубаво и половината от сместа я изсипваме върху наредените в тавата банани. Отгоре пак подреждаме натопените в млякото бисквити, върху тях пак слагаме банани, а най-отгоре и останалия крем.

Украсяваме с банани на колелца и с малко настърган шоколад, а после поставяме тази вкусотия за няколко часа в хладилника, за да се стегне.

Този десерт става уникално вкусен и е много лесен, както ще се убедите сами. Остава ни само да си го хапнем с удоволствие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.