Вижте тези картофи – няма по-вкусна и бърза рецепта!

1
5415

Чудни и бързи картофи, които се правят по различен от познатия начин

Предлагаме ви рецепта за чудно вкусни и бързи картофи, които са малко по-различни от обикновените на фурна, с които сме свикнали. Тези имат и редица подобрения, които не излизат скъпо, но пък ги правят наистина разкошни.

Трябват ни един килограм картофи, 250 грама бабек или луканка, две чаши кисело мляко, 60 грама масло, червен пипер и сол на вкус.

картофи
Оригиналната рецепта за тези картофи не включва кашкавал, но ние настъргваме малко от него накрая и става още по-вкусно

Първо сваряваме картофите, после ги обелваме и ги нарязваме на филийки. Бабекът или луканката ги нарязваме на ситни парченца.

Взимаме после една тавичка, която е намазана преди това с масло и в нея подреждаме около една трета от картофите. Поръсваме ги с червен пипер и сол, а отгоре им поставяме и парченца от бабека или луканката.



След това редим втори ред картофи, пак червен пипер, сол и луканка като гледаме най-отгоре да завършим с ред картофи. Щом вече всичко е наредено и готово, накрая слагаме няколко парченца от маслото и заливаме всичко това с киселото мляко, което сме разбили.

После пъхаме във фурната, за да се запече до готовност. Уверяваме ви, че става адски вкусно и върви отлично като основно ястие, но и като мезе, с което може да почерпите гостите си.

Да не забравим да поясним, че картофите може и да не са варени, а направо нарязани и поставени в тавичката – ако не обичате вкуса на варените или просто нямате време да си играете допълнително.

Пожелаваме ви добър апетит и до нови срещи с вкусни рецепти!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.