Така се прави уникално телешко вретено с орехи и гъби (рядка вкусотия)

0
703

Това телешко вретено с орехи и гъби е подходящо и при наистина специални поводи

Предлагаме ви една уникална рецепта за телешко вретено с орехи и гъби, която може да сервирате при наистина специални поводи, защото става страшно вкусно. А и се прави лесно, много по-лесно, отколкото предполагате.

телешко вретено
Да не ви плаши рецептата, изобщо не е трудна и се прави супер лесно това телешко вретено

Трябва ни един килограм телешко филе, две лъжици орехови ядки, десетина гъби, половин връзка пресен лук, една лъжица масло, черен пипер и сол на вкус.

Първо начукваме хубаво телешкото филе с дървено чукче за целта и го поръсваме добре от двете страни със сол и черен пипер. Слагаме му и малка част от маслото.

Отгоре върху телешкото филе посипваме нарязания на ситно пресен лук, както и смлените орехови ядки, заедно с гъбите, които сме нарязали вече на ивици.



Накрая завиваме месото на хубаво вретено, намазваме го отгоре с останалата част от маслото и го мятаме да се пече на скарата, докато стане готово.

Обикновено цялото приготвяне, заедно със самото печене, не траят повече от час и половина. Но и не бива да го печете твърде кратко, за да не остане сурово вретеното.

Това ястие става истински деликатес, който може да се сервира и при доста официални поводи. Действайте смело, защото със сигурност гостите ви ще останат очаровани от вкуса му. Месото става просто разкошно и супер апетитно.

Пожелаваме ви да си го изядете с наслада и добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.