Най-евтиният и бърз десерт, който се топи в устата (вкусна рецепта)

2
5978

Този десерт изглежда на пръв поглед обикновен, но не се заблуждавайте – страшно е вкусен

Предлагаме ви да си направим нещо сладичко за душата и затова се сетихме за тази рецепта. Този десерт на пръв поглед може да ви се стори повече от обикновен и дори скучен, но няма нищо подобно.

десерт
Много евтин, бърз и невероятно вкусен десерт става, подходящ за всеки ден

Тази вкусотия е една от най-бързите и евтини, но пък за сметка на това убийствено вкусни. Както и сами ще констатирате в мига, в който го поднесете към устата си.

Трябват ни шест лъжици масло, една чаша грис, чаша и половина захар, 120 грама шоколад, шоколадови пръчици за украса.

Цялата работа става за няма и 40 минути. Първо запържваме в маслото гриса, докато добие златист цвят. През това време може да си направим сиропа от три чаши вода и захарта, с който после обилно поливаме гриса.



Бъркаме, докато се сгъсти достатъчно и после се прибавя начупения на парченца шоколад. Щом го добавим, махаме цялата тази вкусотия от котлона и продължаваме да разбъркваме упорито и чевръсто, докато се стопи почти целия шоколад.

След това изсипваме сместа в една правоъгълна тавичка и поръсваме отгоре с шоколадовите пръчици, които са ни за украсата. Оставяме сладкишът да изстине и чак тогава го нарязваме на квадрати или ромбове по наш избор.

Тази рецепта привидно изглежда доста обикновена и семпла, но не оставяйте това да ви заблуди. Вкусът е толкова прекрасен и апетитен, че пръстите ще си оближете. Понякога най-простичките неща, са и най-хубави.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Описанието не съответства на снимката. Ако се разтваря шоколад, защо има бял слой?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.