Направете си най-вкусните пилешки сърца по селски (оставяне нямат)

0
1858

Тези пилешки сърца по селски са любима рецепта на хиляди хора

Предлагаме ви една рецепта, за която сме убедени, че ще се хареса на всички. А и кой не обича да си похапва вкусни пилешки сърца?! Тези обаче са тройно по-хубави, защото не са само пържени в масло, а направени по селски.

Прекрасни са за мезе, направо ако имаме тях, не ни трябва нищо друго на масата. Сами ще видите, когато ги опитате.

пилешки сърца
Невероятно мезе става от тези пилешки сърца по селски

Трябват ни 500 грама пилешки сърца, две глави лук, три печени чушки, пет лъжици масло, черен пипер и сол на вкус, пресен магданоз.

Първо взимаме пилешките сърца и ги сваряваме добре в подсолена вода, а после внимателно ги отцеждаме. Взимаме маслото и в него задушаваме лука, който вече сме нарязали на ситно.



После добавяме към лука и пилешките сърца, както и печените и накълцани на ситно чушки. Подправяме с черния пипер и солта. Оставяме ястието да ври за около още петнадесетина минути, а после го сервираме, докато е още горещо като го поръсваме с накълцан на ситно пресен магданоз.

Тези пилешки сърца по селски стават напълно готови за не повече от един час, в който се включва и почистването им, както и цялото приготвяне.

Толкова апетитни стават после обаче, че са едно от най-признатите и обичани мезета в цяла България. Едва ли са много хората, които ще си признаят, че не биха си пийнали една чашка ракия с мезенце от пилешки сърца в масло.

А щом са приготвени и с още няколко вкусни съставки, то стават направо неустоими. Опитайте ги и сами ще видите за какво ви говорим.

Пожелаваме ви да ви е много вкусно и до нови срещи с чудни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.