Наслада: Чуйте как японци пеят български народни песни (+видео)

0
597

Изключително талантливи, невероятно атрактивни и забавни. Тази група японци изпълняват български народни песни и играят хора по един фантастичен начин

Тези японци изпълняват  български народни песни по най-фантастичния начин

Не е тайна, че японците са влюбени в българското кисело мляко.  В розовото ни масло, в удивителната природа на България и в богатата българска история.

Всяка година из българските градове и села, млади и стари японци, нарамили огромни фотоапарати, кръстосват България надлъж и нашир.

В Казанлък живее японско семейство, което вече не е атракция, защото станаха много години откакто те се заселиха в китно селце до града.

Съпрузите си избраха и българските имена Мария и Иван. Участват активно в множество прояви и фолклорни инициативи, говорят български.



Но тези японци, които не са напускали своята родина, а живеят в Токио, активно се занимават с български фолклор и толкова добре са се усъвършенствали, че спокойно могат да конкурират нашите изпълнители.

Няма смисъл да се говори повече. Сами чуйте техните изпълнения, които ще ви заредят с огромна доза национална гордост и с оптимизъм. Ще вдигнат градуса на вашето добро настроение. Дори ще изпитате истинска еуфория, докато слушате звуците на българската тамбура, която свири мелодиите на най-популярните народни песни. А талантливите японки извиват кръшни гласове и пеят ли пеят познатите строфи.

принц Кирил
Принц Кирил на откриването на българската чешма

kiril-saxe Преди години Кристалина Георгиева и родолюбиви българи не пропуснаха да извият кръшно хоро в центъра на Брюксел.

Нека да си припомним и още една интересна случка.

През 2012 г. по случай 24 май, в самия исторически център на Лондон в Кенсингтън, близо до внушителния монумент на емблематичния принц Албърт, бликна вода от българска чешма.

Чешмата е изработена от красив мрамор. По нея има български шевици, а заслугата е на принц Кирил, който оглавява българския клуб в Лондон.

Благодарение на неговите огромни връзки и контакти, тази емблема на България се появи и беше тържествено открита с народни песни и хора.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.