Така се правят вкусни пилешки шницели по словашки (рецепта – трепач)

0
521

Тези пилешки шницели по словашки стават чудно вкусни и нямат оставяне

Предлагаме ви любима рецепта за чудни пилешки шницели по словашки. Различни са от традиционните и просто нямат насищане, както и сами ще видите.

Трябват ни четири пилешки филета, две лъжици брашно, сол и черен пипер на вкус, две яйца, чаша и нещо трохи от хляб, две лъжици семена от сусам, 30 грама масло, осем картофа, 60 грама зехтин, една лъжица галета, половин чаша настърган кашкавал, червен пипер.

шницели
Чудно вкусни пилешки шницели по словашка рецепта, стават уникално апетитни

Първо начукваме леко пилешките филета. В една чиния смесваме хлебните трохи заедно със семената от сусам, а в друга чиния сипваме брашното, заедно със солта и черния пипер. В трета чиния разбиваме и яйцата.

После взимаме филетата и започваме да ги овалваме първо в брашното, после в яйцата и накрая в трохите от хляба. Маслото го загряваме и запържваме в него месото за около три минути от всички страни. Когато е готово, изваждаме филетата и ги поставяме да се отцедят от мазнината върху хартия.



Накрая загряваме фурната на 200 градуса. Почистваме и нарязваме на половина картофите и ги смесваме заедно с галетата, червения пипер и настъргания кашкавал. Поръсваме ги със зехтина и ги оставяме да се запекат за около половин час във фурната като ги покриваме с фолио.

Петнадесетина минути, преди да ги извадим от фурната, махаме фолиото и ги оставяме да се запекат. След това ги сервираме, заедно с панираното пиле.

Тези пилешки шницели по словашки стават превъзходни и чудно вкусни. Това ястие спокойно може да бъде сервирано за гости по специален повод, защото ще останат очаровани.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.