Ето как се прави много хрупкава бяла риба на фурна (супер рецепта)

0
1020

Направена така, тази бяла риба на фурна става страшно хрупкава и вкусна

Предлагаме ви една уникална рецепта за бяла риба на фурна, която става чудно вкусна и хрупкава – точно като в ресторантите. Прави се много лесно и не е никаква сложност, дори и за начинаещите домакини в кухнята.

бяла риба
Чудна става тази бяла риба, макар и направена на фурна

Трябват ни четири филета бяла риба, пет сушени домати, които са натиснати в зехтин или олио, но отцедени, две лъжици горчица, половин чаша натрошени орехи, две лъжици нарязан на ситно зелен лук, черен пипер, сол, една трета чаша вода, три лъжици галета, три лъжици настърган кашкавал и лимон на вкус.

Първо загряваме фурната на 280 градуса. Покриваме тавата с фолио за готвене и отгоре й подреждаме рибните филета. Доматите ги измиваме хубаво и после ги поставяме в кухненски робот, заедно с орехите, горчицата, лука и пипера. Разбъркваме ги докато се получи хомогенна смес.

Добавяме и вода, за да стане гъста сместа като подобие на майонеза. После намазваме с тази смес обилно горната част от рибните филета. Накрая ги поръсваме и с галета, както и с настъргания кашкавал.



Пъхаме ги във фурната и ги печем за около двадесетина минути. Стават чудно вкусни и много хрупкави, направо пръстите да си оближе човек.

А и се правят лесно като за готови изцяло само за около половин час, заедно със самото приготвяне. Съветваме ви да ги опитате непременно, защото са истинска разкошотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.