Три повода да отидете на църква на 1 юни

0
882

Нов месец, нов късмет. Целият юни предстои да бъде наситен с много духовни преживявания за вярващите. На 1 юни имате три повода да отидете на църква

Вървете на църква за здравето на вашите деца и да си вземете светена вода
Вървете на църква на 1 юни за здравето на вашите деца и да си вземете светена вода

На 1 юни празнуваме Деня на детето, наречен още Международен или световен ден на детето или на децата. В различните източници се използват различни варианти.

Всеки християнин трябва да отиде на църква, за да се помоли за живота, здравето и благополучието на своите деца, внуци или правнуци.

Вървете на църква и си запалете свещички, за да имате сполуки през целия нов месец.

На всяко първо число в храмовете светяват вода. След като си вземете прясна светена вода от някоя църква, с нея наръсите своите домове и работните си места. Не влизайте с водата в банята и в тоалетната.



Напръскайте леглата, на които спите. Около входната врата, както и по главите на хората във вашия дом, за да се прочистите от негативните енергии.

Ако вкъщи ви е останала стара светена вода, не я изливайте в мивката или в тоалетната. Полейте цветята с нея. Друг начин е да я излеете в течаща вода като река или поток.

Според църковния календар на БПЦ, на 1 юни почитаме паметта на Св. мчк Юстин Философ,  на Св. мчци Юстин и дружината му.

Това са група вярващи християни – Юстин, Харитон и неговата жена Харита, Евелпист, Йеракс, Пеон и Валериан. Те били заловени и изправени пред съда от градоначалника Рустик.

След като отказали да се поклонят на идолите и да извършат жертвоприношения, всички били подложени на мъчения, но през нощта техните рани заздравявали.

Така след няколко дни мъки, те били осъдени на смърт.

Благочестиви християни прибрали телата им и ги погребали по християнски.  Светата църква отдава почит към техните  духовен подвиг, силна вяра и смелост на 1 юни.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.