Супер различни и вкусни кюфтета правим аламинут (рецепта с чудни съставки)

0
556

Тези кюфтета са доста по-различни от обикновените, но затова пък са трижди по-вкусни

Предлагаме ви да се поглезите с тази рецепта за едни наистина различни и невероятно вкусни кюфтета, които се правят почти аламинут. Съдържат страшни вкусотии и затова са повече от апетитни.

Трябват ни 400 грама телешко месо на кайма, три четвърти чаша с галета, една трета чаша с песто, една четвърт нарязан на ситно пресен спанак, една четвърт настърган кашкавал или пармезан, едно яйце, което е леко разбито, черен пипер и сол на вкус.

кюфтета
Малеее, наистина стават неудържимо вкусни тези кюфтета

Първо загряваме фурната на 180 градуса. Взимаме една тавичка, която застиламе с намаслена хартия за печене, в която ще редим кюфтетата.

После взимаме една по-голяма купа, в която хубаво смесваме всички посочени съставки и ги омесваме добре с ръце. От тази смес започваме да оформяме големи топки – колкото големината на дланта и ги редим в тавичката, но на разстояние сантиметър-два една от друга, за да не се слеят при печенето.



Накрая ги оставяме да се запекат за около десетина минути във фурната, а после ги обръщаме и ги печем от другата страна за още десетина минути. Върху тях може да настържете и още допълнително кашкавал, който да се разтече апетитно и по тавичката.

Когато са вече съвсем готови, ги сервираме с гарнитура от някакъв вид пюре, но може и върху макарони или спагети с доматен сос. А и да си ги хапнем самостоятелно, отново са страшно вкусни и засищащи.

Тези кюфтета по италианска рецепта стават чудно вкусни, както сами ще видите, ако решите да си ги направите. А и са толкова лесни и бързи, че си е цяло престъпление да не ги пробвате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.