Така се прави уникална бобена крем супа (изключено е да не ви хареса)

0
553

Тази бобена крем супа е истинска благинка за небцето и стомаха

Предлагаме ви чудно вкусна рецепта за бобена крем супа. Да, не просто бобена супа, а бобена крем супа – различна е и е уникална благинка за вкусовите ни рецептори.

крем супа
Най-вкусната бобена крем супа, която сме опитвали -благичка, нежна и адски вкусна

Другото й предимство е, че се прави много елементарно и всеки би могъл да се справи отлично с нея – дори и да няма кой знае какъв огромен опит в кулинарията.

Трябват ни 500 грама боб, глава и половина лук, два моркова, пет скилидки чесън, четири лъжици олио, две чушки, един домат, джоджен, сол, червен пипер, четири лъжици сметана, две филии хляб.

Първо измиваме боба и го накисваме във вода за 24 часа. После го изцеждаме и му слагаме нова вода, в която прибавяме нарязаните на ситно чесън и лук. Оставяме боба да се вари и когато се свари леко, му прибавяме и джоджена, както и накълцания морков, нарязаната чушка на ситно, настъргания домат и запържения в олиото червен пипер и сол.



Варим го, докато не омекнат всички зеленчуци и после ги пасираме. Накрая чак се добавя сметаната и сервираме ястието с изпържените крутони, които сме направили от филиите хляб.

Тази бобена крем супа става толкова благичка и вкусна, че човек може пръстите да си оближе. А и е много богата на продукти, така че дори и да не сте я правили, няма как да се усъмните във вкусовите й качества.

Пожелаваме ви да ви е много сладко и добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.