Това е най-лесната рецепта за супер сочно пълнено пиле (печенко на фурна)

0
746

Това пълнено пиле става особено сочно и крехко, а е много лесно

Предлагаме ви една любима наша рецепта за най-сочното пълнено пиле, което се прави лесно на фурна. Пърженото не е полезно, както знаем, но това пък става в пъти по-вкусно.

Запишете си сега какво ни трябва, за да си го приготвим и самия начин на правене.

пълнено пиле
Страшно вкусно пълнено пиле и върви чудесно с гарнитура от картофки, ориз, а най-добре и двете заедно

Трябва ни едно цяло пиле с дреболии, 150 грама наденица, една филия бял хляб, едно яйце, 250 грама гъби, сто грма олио, черен пипер и сол на вкус.

Първо сваряваме дреболиите от пилето във вода, която сме подсолили. Когато се сварят, ги нарязваме на ситно, заедно с гъбите и наденицата, а после ги задушаваме в една част от мазнината.



Добавяме към тях и накиснатият във водичка хляб, черния пипер, солта и яйцето. Объркваме хубаво всичко това и после с тази готова вече смес започваме да пълним осоленото преди това пиле.

Напълненото пиле го поставяме в тавичка и го пъхаме във фурната, за да се изпече на умерена температура. От време на време отваряме фурната, за да го проверим и да го полеем с останалата мазнинка.
Направено по този начин, пълненото пиле става супер вкусно, сочно и крехко, а с плънката е просто невероятно. Може да ви стане страхотно основно ястие дори и да е самостоятелно, а може и да си добавите към него каквато си поискате гарнитура.

Най-много върви с някаква свежа и богата салата, но става чудно и с картофки соте или пържени/печени картофи.

Пожелаваме ви да си го хапнете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.