Така се правят вкусни кнедли от дроб и картофи (чудна рецепта)

0
326

Чудно вкусни кнедли с дроб и картофи правим бързо и лесно

Предлагаме ви рецепта за кнедли от дроб и картофи, от които пръстите ще си оближете и то съвсем гарантирано. Тази разкошотия е идеална за мезе, но и за основно ястие с някаква гарнитура по избор.

Трябват ни 500 грама картофи, 250 грама черен дроб, 80 грама масло, 80 грама брашно, едно яйце, сол на вкус.

кнедли
Вкусни и мекички кнедли, които се топят в устата

Необходимо е първо да сварим, а после да обелим и пасираме картофите. Изчакваме ги после да поизстинат и след това добавяме към тях брошното, яйцето, солта и омесваме хубаво тази получена смес.

Отделно взимаме черния дроб и го изпържваме като после го смиламе и към него добавяме сол, както и половинката от маслото. Взимаме картофеното тесто и върху него правим кръгове, в средата на които поставяме от смления черен дроб – вече овкусен.



После тези кръгове ги свиваме така, че да направим от тях хубави топки – става лесно с ръцете. Тези готови топки ги пускаме в подсолена и вече вряща вода като чакаме да изплуват нагоре. В момента, в който изплуват нагоре във водата, значи са готови и може да ги извадим.

Накрая, върху всяка от готовите кнедли поставяме по едно малко парченце масло, за да станат още по-апетитни и мекички. Идея нямате каква вкусотия са тези кнедли с картофи и черен дроб, а и какво удивително мезе се получава от тях.

Правят се много лесно и бързо, а гостите просто ги обожават, в съчетание с ледено студена бира, а може и с бяло вино. Апетитни, мекички и вкусни – изобщо не им се чудете, а ги пробвайте и няма да съжалявате.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромен кеф и до нови срещи с вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.