Нова Кръстова гора лекува и сбъдва желания! (Аязмото цери тежки болести)

0
934

Нова Кръстова гора сътворява чудо

Нова Кръстова гора лекува и сбъдва желания! Нова Кръстова гора е със същия енергиен заряд, каквато и тази в Родопите. Втората Кръстова гора се намира в не по-малко интересна планина, в Странджа. Местността е известна с това, че там има построен параклис, чието име е „Света Богородица”. Тя се намира на два километра от село Бродилово, община Царево, Бургаска област, в югозападна посока.

Според местните имало някога монах, който казвал, че в Странджа планина също има християнски център, както и в Родопите, където също е много силно енергийното поле. Божият служител бил категоричен, че тя има същата енергийна стойност, както и първата Кръстова гора, в Родопите.

Новата Света гора край село Бродилово, Монтанско
Новата Света гора край село Бродилово, Бургаско

Поверието разкрива, че ако се преспи на това място една нощ, тогава се получава същото пречистване, каквото имат миряните и на Кръстова гора в Родопите. Освен това там има и лековито аязмо. Освен че пречиства не само физически, но и духовно, свещената вода лекува от много болести.

Селяните са категорични, че който пие и се измива с водата, се избавя завинаги от болести на кожата, но очите, на храносмилателната система, от болки на бъбреците, дори някои форми на рак. Единственото условие е тя да се пие мълчана.



Около параклиса, сгушен във вековните дървета се намират още пейки и маси, сковани около светата обител. На празника Успение Богородично се стичат хиляди миряни от селото, защото тогава силата на водата в изворчето е най-силна и лековита.

По пътя за параклиса се намира странджанска зеленика, една от емблемите на Странджа планина. Че местността „Света Богородица” е свято, свидетелства и разкопки на археолози през 2008 година.

Те са разкрили тракийски могилен некропол, в който има и сводеста гробница. Преди пет години до молитвения дом са разкрити и дом на владетел, който се смята, че е на тракийски аристократ, погребан в тази гробница.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.