Тънкости при гледане на кафе

0
759

Най-доброто съотношение за правенето на смес за гледане на кафе е чаша вода с лъжичка захар и препълнена лъжичка кафе

Както всяко нещо, така и гледането на кафе си има своите тънкости.

В следващите редове ще ви разкрием кои са основните тънкости при гледане на кафе.
Всеки един може сам да си гледа на кафе, за да намери отговорът в труден момент, категорични са ясновидци.
За целта обаче трябва да спазва основните правила.

Първото и най-важно нещо, което трябва да се спази при гледането на кафе е образуването на хубави фигури по чашата, които подсказват факти и събития, е кафето да бъде ситно смляно.

гледането на кафе
Най-доброто съотношение за правенето на смес за гледане на кафе е чаша вода с лъжичка захар и препълнена лъжичка кафе

Ако за целта използвате еспресо, приготвено на машина, трябва да сте наясно, че няма да ви свърши добра работа.Най-подходящо за целта е турското или арабско кафе. То трябва да бъде сварено в джезве като захарта е добавена още при варенето му. Налива се в бяла порцеланова чаша, която няма никакви рисунки отвътре, тъй като в противен случай може да се объркате при разпознаването на фигурите.
За да се очертаят по-ясно фигурите при гледане на кафе е добре да подберете по-голяма чаша.

Кафето се пие като се разклаща леко с цел да се избегне наслояването на дебела утайка на дъното. След изпиването му, вземете чашата с лявата си ръка, завъртете я три път по посока на часовниковата стрелка и я обърнете върху чинийката. Оставете течността да изтече, за да се образуват ясни и разпознаваеми фигурки. След това я доизцедете върху хартия или вестник.

Ако отцеждането на кафето трябва да продължи повече от две минути, това е ясен знак, че не сте улучили гъстотата на кафето и ще е най-добре да сварите ново.
Най-доброто съотношение за правенето на смес за гледане на кафе е чаша вода с лъжичка захар и препълнена лъжичка кафе.

Първото, на което трябва да се обърне внимание е общото впечатление от фигурките в чашата, както и символиката, която имат.
Имайте предвид, че многото фигури са символ за богат и доста разнообразен живот, докато малкото са знак за праволинейност, целенасоченост и устрем.

Дръжката на чашата в цялата тази работа символизира човека, на когото гледате и който е изпил кафето.
Фигурите, които са разположени към ръба на чашата, в посока обратна на часовниковата стрелка, считано от дръжката на чашата са настоящето и това, което ви очаква в близко бъдеше. Ако ви интересува какво ще ви се случи в по-далечно бъдеще, трябва да погледнете към дъното на чашата.

Обикновено дъното на чашата се смята за нещастно място, а фигурите разположени там, са лош знак.
Завъртете палеца на дясната си ръка върху дъното на чашата. Ще получите затворен пръстен или кръгла луна, което е сигурен знак, че сте предотвратили всичко лошо, което ви е очаквало в бъдеще, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.