Така се прави неустоимо вкусна лучена торта (вкусна и лесна рецепта)

0
372

Тази лучена торта става един път просто – вкусотия и половина

Предлагаме ви любима наша и нетрадиционна рецепта, за торта, но… лучена. Да, правилно сте прочели – лучена торта, която става фантастично вкусна. Приготвя се много лесно и не е проблем дори за неопитни в кухнята домакини.

лучена торта
Лесна, бърза и фантастично апетитна става тази лучена торта

За тестото ни трябват 250 грама брашно, две яйца, 120 грама масло, една лъжичка олио.

А за гарнитурата са ни нужни 100 грама сланина, 250 грама лук, една чашка прясно мляко, 200 грама сметана, две лъжици брашно, 50 грама масло, черен пипер и сол на вкус.

Първо от посочените за тестото продукти си правим тесто, което разточваме на лист и го слагаме в предварително намаслена форма за торта.
Сланинката я нарязваме на парченца и я пускаме за около две минути в гореща и дори вряла вода. Лукът го режем на ситно и го запържваме в маслото, след което се добавя и брашното, и се разрежда със сметаната – предварително разбита в млякото.



После се сваля от огъня и се добавят яйцата, заедно с черния пипер и солта. Цялата тази смес я изсипваме върху тестото, а отгоре подреждаме парченца сланина и парченца масло.

Накрая поставяме тортата във фурната, където я оставяме да се изпече за около половин час, като разбира се, сме загряли фурната предварително.

Тази вкусотия се сервира, докато е още гореща и въпреки че има сланинка в нея, вярвайте – пръстите ще си оближете. Не се колебайте да я пробвате, защото е адски вкусна.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.