Най-вкусната и бърза крем пита правим повече от лесно (чудна рецепта)

0
877

Тази крем пита е наслада за всички сетива, просто невероятна

Предлагаме ви една рецепта, която ни е любима за десерт. Става дума за чудно вкусна крем пита, която отгоре на всичко, се прави страшно лесно, приятно и много бързо.

крем пита
Крем пита за чудо и приказ – става страхотен десерт

Трябват ни един пакет кори за баница, едно яйце, 125 грама масло. А за крема са необходими два литра прясно мляко, 300 грама захар, 250 грама брашно, пет жълтъка, два белтъка, една ванилия.

Първо трябва да размием брашното с млякото, което обаче е студено и с жълтъците, ванилията и захарта. Размиваме го и оставяме да се вари, докато се сгъсти достатъчно.

През това време разбиваме на сняг белтъците и ги добавяме към вече изстиналия крем. Взимаме после всяка една от корите за баница и ги мажем с масло, а после ги редим в тавичка – като най-горната от тях я намазваме с разбитото яйце.



Взимаме един нож и очертаваме квадрати, след което поставяме корите са се пекат в загрята до умерено фурна, за да се зачервят. Когато корите са вече изпечени, оставяме ги да изстинат и ги разделяме на две равни части.

Долната част я заливаме обилно с готовия вече вкусен крем, а върху нея поставяме горната част. Самата пита я нарязваме внимателно на квадрати и я поръсваме с пудра захар.
Оставяме я да изстине и я сервираме студена, защото така е още по-вкусна. Тази крем пита става нещо наистина удивително и е перфектният десерт за всяко семейство – дори и да не сте сами, а да сте поканили гости. Страшно много ще я харесат.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.