Намериха злато от 1533 година в потънал кораб (ВИДЕО)

0
284

Уникална находка от злато в кораб, потънал в далечната 1533 година, направо взриви световните медии, защото неговата финансова и историческа стойност е огромна

Всички любители на приключения са изпаднали във възторг, след като съвсем случайно работниците от мина за диаманти в Намибия се натъкнали на останки от кораб под земята.

Когато започнали да ги разглеждат по-внимателно, те попаднали и на огромен брой златни монети.

На място пристигат археолози, които започват да събират не само откритото злато, чиято стойност в момента се оценява на 9 милиона британски лири, но и останалите находки.

злато
Злато за 9 милиона британски лири откриха на потънал и безследно изчезнал кораб в далечната 1533 година

Потъналият кораб се нарича „Добрият Иисус“ и той е отлично познат на историците от далечното минало, защото през 1533 година изчезнал безследно.



„Добрият Иисус“ потеглил от Лисабон към Индия. Някъде по пътя в морето или в океана нещо се случило с кораба и никой повече нямал никаква вест за него нито за екипажа.

Единствените спомени са старите легенди, които са се предавали от уста на уста, до скоро, когато изчезналият кораб възкръсна.

Вероятно археолозите и историците ще намерят и някакви находки, които ще подскажат какво точно се е случило през 1533 година с кораба.

Възможно е силна буря да го е потопила, възможно е да попаднал на подводен риф и да е потънал следствие на нанесени повреди, може пък пирати да са го потопили.

Тази находка е истинско предизвикателство за учените и за хората с въображение, защото разгадаването на подобни мистерии вдига адреналина.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.