Стойчо Керев разкрива пред нас непознати истини (ВИДЕО)

1
500

И този път в поредицата „Новото познание“  журналистът Стойчо Керев ни изправи пред един много сериозен проблем, който разисква със своя гост

Известният писател Димитър Недков ни запозна с не толкова далечното минало на Германия, за да ни покаже, че тази страна, която ние приемаме за велика сила, всъщност е подложена на чуждо робство, което не свършва до ден днешен.

Проблемът е изключително сериозен, защото една страна като Германия, която винаги е била за пример като дисциплина, качество, икономика и технически напредък, в момента е подложена на хаос и нежелано нашествие от емигранти от Изтока.

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Както обясни писателят Димитър Недков, когато една страна изпадне в подобна кризисна ситуация, хората започват да си спомнят за авторитетите от миналото, които са съумели да овладяват критичните моменти и да поддържат мир, стабилност и спокойствие за гражданите.

В момента спомените се връщат към личността на Кондард Аденауер, който обаче в стремежа си да даде на Германия шанс за развитие след Втората световна война, вкарва населението на Западна Германия в истинска зависимост.



Той става канцлер на Германия на 73-годишна възраст.

През годините, в които е бил в сянка, сякаш е предчувствал, че един ден на гърба му ще легне подобна огромна отговорност и той е използвал това време да мисли какво трябва да се  направи, за да може Германия да стъпи на краката си.

Стойчо Керев
Стойчо Керев и Димитър Недков

Аденауер произхожда от обикновено семейство от Кьолн. Трети син на дребен чиновник.

Той винаги е казвал, че е немец, европеец и християнин.

Тези определения са изключително важни, защото днешният европейски политически елит се страхува да нарече себе си християнски.

За съжаление в момента християнството във всички негови разновидности – православни, католици, протестанти и други, губи битката на световната сцена.

През 1961 г. Западна Германия изпитва остра нужда от работна ръка, защото пораженията от Втората световна война са драстични.

Стойчо Керев
Писателят Димитър Недков

САЩ подсказва на Аденауер да отиде в Анкара и да подпише спогодба за размяна на работна сила.

Тогава тръгва първа вълна от икономически имигранти от Турция към Германия.

Същият договор сключва в Югославия с Тито, затова много семейства от нашата западна съседка ходеха свободно да работят във Федерална република Германия.

По тази причина в Мюнхен през 1969 г. кметът на града организира нетипично тържество, на което е посочен милионният турски гастарбайтер като му подарява първия прототип на цветен телевизор.

През 80-те години на 20 век Хелмут Кол се хваща за главата, защото турските гастарбайтери са нараснали на 3 милиона. От тях милион и половина вече са станали немски граждани.

Тогава приемат закон за връщане на емигрантската работна ръка по родните й места.

За да мотивират връщането, немското правителство обещава да осигури по 10 500 DM + 1 500 за децата и жената.

През 1949 г. Аденауер подписва със САЩ т.нар. Канцлер акт.

И до днес германците ги боли за това действие, защото всеки следващ канцлер, който встъпва в длъжност, трябва да го подпише.

Това означава, че цялата немска преса е на подчинение на САЩ.

Не случайно Панама гейт изтича от немските издания, а не от британските.

По този начин съзнанието на германците е контролирано от американците, както у нас американският посланик се опитва да пречи на контактите между България и Русия.

Вторият момент в Канцлер акт е свързан със златния резерв на Германия.

И до днес той се намира на територията на САЩ и няма право да напуска страната.

Третият момент е свързан с военните – американската армия има право да си прави каквото пожелае на територията на Германия по всяко време.

Базите в днешна Германия са изцяло под американско командване като Рамщайн.

Още непознати факти ще научите от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на писателя Димитър Недков.

 

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Аутобана е Кьолн-Бон, не Кьолн-Берн. Това с канцлеракта е предполагаемо, но не е доказано. А и други глупости има в това ораторство, не не ми се пише. Когото го интересува да слуша внимателно и да търси истината

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.