Направете си тези скоростни рулца – няма такава вкусотия!

0
531

Тези рулца стават направо малка фантазия и се топят в устата

Предлагаме ви чудна рецепта за експресни и много вкусни рулца. За лятото са просто идеални, защото стават доста леки, сочни и приятни.

рулца
Леки, сочни и много крехки рулца – правят се почти скоростно

Трябва ни бялото месо на едно пиле, една глава кромид лук, около 20 филийки бекон, подправка за пиле, черен пипер и сол на вкус.

Първо поставяме пилешкото месо в един по-дълбок съд и към тях добавяме нарязания преди това на ситно лук, заедно с подправките.

Оставяме ги да се сварят леко, а после ги вадим от тенджерата и ги оставяме настрани, за да изстинат малко. После месото го накъсваме на малки парченца.



Взимаме парченцата бекон едно по едно и върху всяко от тях поставяме от накъсаното пилешко месо, а после завиваме на малко и стегнато рулце. Когато всички рулца са вече навити, ги редим в тавичка, в която преди това вече сме капнали малко олио.

Добре е преди да ги пъхнем във фурната, за да се изпекат, да ги залеем със сметана за готвене – така стават двойно по-сочни, крехки и вкусни. Фурната нека да е загрята на 180 градуса, не повече и да се пекат рулцата в нея за около 15 минути.

Лесни, простички и много бързи са тези пилешки рулца с бекон, но пък за сметка на това стават толкова вкусни, че може да ги поднесете и като предястие, и като мезе, и като основно ястие.

Гостите ги харесват много – изпробвано и доказано е. А с чаша бяло вино или изстудено узо, играта направо заспива.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.