Така се прави уникална бяла риба с пюре от моркови (лесна и свежа рецепта)

0
348

Тази бяла риба с пюре от моркови става истинска вкусотия

Предлагаме ви една рецепта, която е перфектна за топлото лятно време. Това е бяла риба с пюре от моркови, която се прави бързо и лесно. Дори и да не сме край морето, тя ще ни напомни чудния аромат на бриза и вълните.

бяла риба
Страшно вкусна бяла риба с пюре от моркови и се прави много елементарно

Трябват ни осем парчета бяла риба – филе, един килограм моркови, четвърт чаша олио, четвърт чаша прясно мляко, пет лъжици маргарин, тамари, риган, черен пипер и сол на вкус.

Първо почистваме хубаво морковите и ги режем на тънички ивици. След това ги сваряваме в една тенджера с вода, а после изсипваме водата и изцеждаме добре морковите.

Към тях доливаме млякото и после правим пюре. Взимаме един друг съд и в него поставяме маргарина като го оставяме да се разтопи съвсем на тих огън. Чак след това го добавяме към готовото вече пюре.



Заливаме бялата риба с олиото и с тамарито, а после я овкусяваме с ригана, черния пипер и солта. Накрая я слагаме да се пече на тефлонов тиган или на скара – и в двата случая става перфектна и много вкусна.

Когато бялата риба е съвсем готова, я сервираме с пюрето от моркови и украсяваме с парченце лимон, което придава и много свеж, апетитен вкус на рибата.

Не пропускайте да си направите това кулинарно изкушение, защото става толкова прекрасно, че завладява всички вкусови рецептори. А и е страшно подходящо за лятно време, когато ни се хапва нещо наистина леко и приятно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.