Невероятно: Калните бани свалят 3 кг за часове! (Лекуват кости и псориазис+къде са)

0
1046

Калните бани лекуват

Калните бани също изцеряват от различни болести. Какво по-добро съчетание от слънце, морски плажове и чудодейна кал. Разбира се, това единство може да намерите само край черноморския ни бряг. През този сезон там е препълнено с хора от цялата страна.

Едновременно с почивката си, те търсят спасение от редица болести, а и искат да се погрижат за красотата си. Какво по-приятно от това да съчетаеш всичко това в едно и неговото име е басейн с кал и луга. Това чудодейно езеро от лековита кал се намира по пътя между Бургас и Слънчев бряг, на отбивката вдясно на разклона за Каблешково. Басейните с чудодейната кал и лугата се намират само на два километра от там. От тях, по-нататък, започва резервата Атанасовско езеро.

Калните бани лекуват
Калните бани лекуват

Тази смес от кал и луга се е получила в резултат от гниенето на микроорганизми. За да образува само един сантиметър от лековитата смес, е бил необходим цял век за подобно разложение. Но въпреки че се е получило чрез този на пръв поглед неприятен начин, тя оказва невероятно въздействие върху здравето ни и фигурата. Само след три часа престой в тази баня ние олекваме с цели три килограма.

Е, ако това не е истинско чудо! Но магията на калните бани не спира дотук. Те оказват неповторимо въздействие върху мекотата на кожата, изтриват бръчките като с гумичка, все едно сме се подложили на скъпоструващи манипулации. И с това дори не се изчерпват вълшебствата.



Има и още много. Бургаската луга лекува псориазис, акне и косопад. Калните бани също са полезни при болести на костите и ставите. Действат добре на вените и имат доказан болкоуспокояващ ефект. И всичко това все още може да се ползва напълно без пари.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.