Баба Ванга вдигна самочувствието ни от отвъдното! (Вижте какво е предрекла)

0
481

Баба Ванга ни накара да се гордеем, че сме българи

Баба Ванга отново ни разби с пророчество, което изрекла приживе. Великата пророчица не ни оставя, тя продължава да вдига смачканото ни самочувствие като народ, дори и от онзи свят. Петричката врачка винаги е казвала: „Прабългарите изобщо не са били чергари. Ще се отвори земята и ще се разбере кои са българите. Те не са били някакви свирепи чергари, които са живеели в юрти. Откъдето са минели, държава са оставяли и бел град”, често повтаряла тя.

А наскоро пророчеството й се потвърди. „Леля Ванга правилно видя, че българите не са разбойническо племе, а високоразвита цивилизация”, твърди и Гергана Димитрова, която живее в южна Италия. Наскоро там , в италианското градче Челе ди Булгерия, бе открит паметник на кан Алцек. Той се заселил в региона през 7-ви век и сега неговите наследници търсят прабългарските си корени.

Баба Ванга винаги е казвала, че народа ни е древен и велик
Баба Ванга винаги е казвала, че народа ни е древен и велик

Името на градчето в превод означава „българските килии” и то се намира на около четиристотин километра от Рим. Професор Дамян Попхристов, по чиято инициатива е вдигнат паметника, разкрива, че италианската управа е изумена от българския корен на много от местните думи. Като например думата „пес” която и в Италия, и в някои краища на България употребяват за куче.

Миналото все още не е докрай изчистено, но на този етап се знае, че кан Алцек е петия син на кан Кубрат и брат на кан Аспарух. Той потеглил за днешните италиански земи, след опустошаването на Стара Велика България.



Там Алцек вдигнал крепост за чудо и приказ, за да защитава местните от войнстващите племена наоколо. И не само това, прабългарите ги научили на много занаяти, както и на поливно земеделие. Всичко това петричката ясновидка баба Ванга е видяла още докато е била жива, затова винаги ни е съветвала да се гордеем с българския си корен и да не се предаваме на чуждоземците.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.